درمان كم خوني در دوران بارداري به دو روش طب سنتی و علوم پزشکی

درمان كم خوني در دوران بارداري به دو روش طب سنتی  و علوم پزشکی

برای این که آهن جذب بدن شود، ویتامین C به برنامه غذایی خود اضافه کنید و از نوشیدن چای و قهوه که جذب آهن را کاهش می دهد، بپرهیزید. کلسیم موجود در شیر، جذب آهن را کاهش می دهد...

درمان كم خوني در دوران بارداري به دو روش طب سنتی  و علوم پزشکی

درمان كم خوني در دوران بارداري

موادغذایی که با کم خونی دوران بارداری مقابله می کند
سایت کودکان ما به نقل از روزنامه آفتاب :در صورت ابتلا به کم خونی، تعداد گلبول های قرمز کاهش پیدا می کند؛ از این رو درمان کم خونی به ویژه در دوران بارداری از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در صورت ابتلا به کم خونی، تعداد گلبول های قرمز کاهش پیدا می کند؛ از این رو درمان کم خونی به ویژه در دوران بارداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. کمبود آهن، فولات و ویتامین B۱۲ از علل عمده کم خونی در دوران بارداری است که کمبود آهن شایع ترین آن هاست.

کم خونی در دوران بارداری با افزایش خطر زایمان زودهنگام و وزن پایین نوزاد ارتباط دارد.

به نقل از سایت «Prevention»، حفظ کردن تعداد گلبول های قرمز در حد طبیعی مهم است زیرا گلبول های قرمز اکسیژن موردنیاز جنین را تأمین می کند. بنابراین باید آهن را به برنامه غذایی افزود تا گلبول ساخته شود. برای این که آهن جذب بدن شود، ویتامین C به برنامه غذایی خود اضافه کنید و از نوشیدن چای و قهوه که جذب آهن را کاهش می دهد، بپرهیزید. کلسیم موجود در شیر، جذب آهن را کاهش می دهد، بنابراین شیر را همراه غذا یا به فاصله کوتاه با وعده غذایی مصرف نکنید.


موز:منبع عالی آهن و مواد کانی دیگر است. خوردن روزی یک عدد موز برای صبحانه کم خونی دوران بارداری را درمان یا از آن پیشگیری می کند.


خرما:تولید گلبول های خون را افزایش می دهد. توصیه می شود روزی ۲بار، ۲عدد خرما مصرف شود.


جودوسر:این ماده غذایی آسان هضم می شود و علاوه بر آهن، ماده کانی لازم را نیز به بدن می رساند.


مغز میوه:منبع غنی آهن است که از کم خونی پیشگیری می کند.


کلم بروکلی:منبع عالی ویتامین ها، آهن و فولات است.


گوشت قرمز :منبع آهن حیوانی نسبت به گیاهی بهتر جذب می شود.


اسفناج:منبع مهم آهن و فولات است که در دوران بارداری با کم خونی مقابله می کند.


انار :این میوه نیز منبع عالی و خوب آهن است.


کشمش:کافی است چند دانه کشمش را یک شب کامل در آب خیس کنید و روز بعد بخورید.


زرده تخم مرغ:این ماده غذایی که میزان کافی آهن دارد، میزان گلبول های قرمز را در حد طبیعی نگه می دارد.


غلات سبوس دار :به زن باردار کمک می کند تا سالم بماند.


عسل:این ماده غذایی منبع غنی آهن است و می توان آن را با میوه خشک و مغز میوه مصرف کرد.


گیاهان بنشنی:منبع آهن عالی است که برای درمان کمبود آهن در دوران بارداری مفید است.


آب پرتقال:منبع عالی ویتامین C است که در جذب آهن به بدن کمک می کند.

عنوان نسخه:
درمان كم خوني حاملگي با تغذیه 

محتوای نسخه:
1ـ  حرمل 
2ـ عرق نعنا 
3ـ ليمو عسل

سایت کودکان ما به نقل از شرکت شفای کردستان : توصيه های بهداشتی و دستورات غذایی:
1ـ  شام قبل از غروب، خواب وقت عشا، صبحانه قبل از طلوع و 10 صبح هم يك نوبت غذايي و 3ـ2 ساعت بعد از ناهار هم مصرف ميوه‌ي فصل، و در هر وعده حدود 5 تا 10 عدد پسته يا بادام يا فندق، و 2 عدد گردو با صبحانه، و شير سالم، روزانه 3  ليوان يا بيشتر.
2ـ نان تازه و انواع سبزيها به شرط زيادجويدن.
3ـ دو بار: اول صبح و عصرها، از نور مستقيم آفتاب استفاده كنيد. 
4ـ در نوبت 10 صبح، حدود 40 گرم قيمه‌ي گوساله به صورت آب‌پز، با جعفري و بعد از آن 1 ليوان آب‌پرتقال مفيد است.
5ـ سه وعده بعد از غذا، 7 عدد خرما ـ كه جاي قند را هم بگيردـ و قبل از خواب، 1 قاشق عسل با يك ليوان شير(مصرف عسل در شب، مطلوب نيست).
6ـ به جاي قند از توت يا كشمش يا انجير استفاده كنيد.
7ـ در طول هفته يكبار قلمه‌ي گوساله، يكبار پاچه‌ي مرغ ـ در مرغ ماشيني پنجه حذف شودـ و دوبار خوراك ماهي در برنامه بگنجد.
8ـ آش عدس در هفته دوبار و تخم‌مرغ روزانه 1 عدد.
9ـ  بلوط به صورت برشته يا بوداده هر روز 2 بار 1ـ2 عدد يا 1 قاشق غذاخوري از پودر آن، مفيد است.
10ـ كندر: .......... گرم: سه وعده 1 نخود جويده و قورت دهيد.
11ـ از مواد غذایی آهن دار مثل گوشت قرمز بدون چربی به صورت آبگوشتی توأم با حبوبات، مثل: نخود و لپه استفاده فرمائید.
12ـ حداقل هفته ای یکبار از ماهی استفاده کنید.
13ـ از موادي مثل عدس و نخود و لپه و چشم بلبلی و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی بيشتر استفاده کنید.
14ـ از میوه هایی مثل انار و پرتقال و سیب و قیسی و زردآلو و آلو زرد استفاده کنید.
15ـ از برگه ها (تکه های خشک شده میوه‌ها) مثل برگه قیسی و زردآلو، آلوبخارایی، هلو و شلیل با خيس‌كردن آن در آب و مصرف آن در صبح ناشتا (آب و دانه با هم) استفاده نمائید.
16-غذا را کم نمک میل فرمائید.
17ـ از صرف چای و قهوه و نسکافه، شکلات، کاکائو،  یکساعت قبل از غذا تا 2 ساعت بعد ازغذا خوداری فرمائید.
18ـ همراه با غذا میوه هايی مثل انار، پرتقال، کیوی یا آبلیموی تازه، لیمو عمانی و یا آب بهارنارنج استفاده کنید.
19ـ سعی کنید روزانه حداقل چند عدد خرما میل فرمائید.
20ـ از تنقلاتی مثل پسته، مغز گردو، فندق، بادام هندی، بادام تلخ، بادام زمینی، دانه‌ي سویا، تخم کدو و تخم آفتابگردان استفاده کنید.
21ـ از انواع سبزیجات بویژه جعفری استفاده کنید و اسفناج را همراه با تخم‌مرغ استفاده نمائید.
22ـ روزانه حداقل 2 ليوان شير يا ماست كم‌چربي استفاده فرمائيد.


نظرات بییندگان :